Het TNR project van Animal Welfare in Dahab heeft vele kleine inkomstenstroompjes. Locale expats dragen als vrijwilliger hun steentje bij en in diverse hotels en restaurantjes door Dahab heen, staan kleine collectebusjes waar mensen hun bijdrage kunnen geven.  Dit soort bijdragen zorgen ervoor dat kleinschalige TNR acties kunnen worden uitgevoerd.

Maandelijks kunnen zo 1 a 2 zwerfdieren worden gesteriliseerd en door de inzet van vrijwilligers en social media wordt met regelmaat een goed tehuis gevonden voor de vele puppy’s en kittens die in Dahab op straat leven. Maar met bijna 700 zwerfhonden en meer dan 1000 zwerfkatten in Dahab is een grootschaliger aanpak nodig om het probleem te kunnen oplossen.

Met de Stichting Zwerfdieren in Dahab willen we de TNR acties grootschaliger en meer gestructureerd ondersteunen en meer jonge dieren een goed thuis bieden.

De inkomsten van de stichting bestaan nu nog uit 2 bronnen; de giften/donaties van dierenliefhebbers uit Nederland en een deel van de verhuuropbrengsten van de vakantieappartementen in Eel Garden.
Wilt u een bijdrage leveren aan een fijn thuis / leven voor zwerfdieren?
Uw bijdrage is zeer welkom op  ING rekening 7521385 t.n.v. Stichting Zwerfdierenwelzijn mag natuurlijk ook. Alle hulp, groot of klein is zeer welkom.

Maar er zijn ook andere mogelijkheden, voor de sterilisaties zijn instrumenten nodig die in Dahab zeer moeilijk te verkrijgen zijn. Dierenartsen die overtollige operatieinstrumenten willen doneren zijn zeer welkom. Vooral de medicijnen voor de operatie en inentingen zijn in Egypte zeer kostbaar omdat medicijnen voor dieren moeilijk verkrijgbaar zijn. Wilt u medicijnen sponsoren, mail ons dan op info@zwerfdierenindahab.nl

Nog mooier is natuurlijk om zelf eens te genieten van Dahab, boek een vakantie in een van de appartementen (www.appartementindahab.nl, geef bij boeking de code Zwerfdier op) en tenminste 1 hond of 2 katten kunnen worden geholpen terwijl u lekker geniet van de prachtige omgeving.
U kunt dan meteen zelf een kijkje nemen bij de zwerfdieren. Ze zijn overal en blij met iedere aai over de bol, of iets lekkers!

ANBI Status:
Sinds november 2012 beschikt de stichting over de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) bij de belastingdienst.  Met deze status zijn uw giften veelal  fiscaal aftrekbaar en hoeft er geen successierechten te worden betaald bij eventuele nalatenschappen, testamentaire beschikkingen en legaten. Meer informatie over fiscaal voordelig schenken kunt u vinden onder het kopje “Steun ons werk”