Het ontstaan van de stichting

Stichting Zwerfdieren in Dahab is ontstaan vanuit een initiatief van Michel en Job. Zij komen al jaren in Dahab en bezitten daar sinds 2009 enige vakantie appartementen. Bij de aanschaf van het tweede appartement besloten ze een steentje bij te dragen aan het dierenwelzijn in Dahab. Iets te doen voor de lokale zwerfdieren.

Van de verhuur van hun vakantiewoning (www.appartementindahab.nl) via deze site wordt 10 % gedoneerd aan Stichting Zwerfdieren in Dahab / Animal Welfare Dahab met als doel de zwerfdierenpopulatie op een diervriendelijke en duurzame manier op peil te brengen en te houden.

Tegelijkertijd waren er ook veel bezoekers van hun appartementen die een steentje wilden bijdragen, ter plaatse in Dahab of vanuit Nederland met een geldelijke bijdrage of door te helpen bij de TNR acties. Hiervoor is de Stichting Zwerfdieren in Dahab opgericht. Bijdragen aan de stichting worden volledig besteed aan het zwerfdierenproject, met een goede lokale organisatie en toezicht op effectieve besteding van de middelen.

De Stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers, ook het bestuur bestaat uit vrijwillige dierenliefhebbers en Dahab deskundigen. We hebben geen kantoren, geen betaalde medewerkers dus het beschikbare geld wordt volledig besteed aan de projecten.

Onze droom is Dahab voor alle zwerfdieren binnen 10 jaar tot het paradijs te maken wat het ook voor de vele toeristen is.

Wilt u helpen? Uw bijdrage, groot of klein, is zeer welkom.

Facebookmailby feather